Beszámolók - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Beszámolók

Archívum > Ifi hittan 2016-2017

Az idei évben Éva nénivel a hagyományos ifjúsági hittanon kívül, egy más fajta, kicsit kötetlenebb hittant is elindítottunk. Ezeken a kerekasztal-beszélgetéseken meghívott előadók beszélnek hivatásukról és tesznek tanúságot arról, hogy hogyan próbálják, tudják megélni a Krisztushoz való tartozást munkájukban és mindennapjaikban.


    
 
MÁJUS - ÉV VÉGE

 Májusban a szombati ifjúsági alkalmunk vendégei Kis István Péter és felesége Kisné Gyöngyösi Éva voltak, akik házasságukról, a győrszentiváni Egyházközségbe való bekapcsolódásukról és tevékenységükről beszéltek nekünk. Megosztották velünk életük alakulását megismerkedésüktől, egészen a közös vállalkozásig.  
 
Idén ez volt az utolsó ifjúsági alkalmunk, ezért szeretnék a „hittanos évről” néhány összefoglaló gondolatot írni.

  Ebben a tanévben közös szombati együttléteinkre igyekeztünk olyan előadókat meghívni, akik keresztényként különböző módokon, más-más élethelyzetekben élik meg hivatásukat. Első előadóink Váradi Kristóf atya és Németh Miksa testvér a papi és szerzetesi hivatásról beszéltek nekünk, utolsó vendégeink pedig a házasság, a gyermeknevelés, a családos hivatásról tettek tanúságot fiataljainknak.
  Ezúton is köszönjük az előadóknak, hogy tanúságtételeik által segítették lelki fejlődésünket és színesebbé tették közösségünk összejöveteleit!ÁPRILIS

Az áprilisi ifjúsági hittan Virágszombatjának estéjére esett.
Vendégünk Dr. Medgyesy-Schmikli Norbert, a Pázmán Péter Katolikus  Egyetem PhD habilitát docense volt. Mivel ilyen illusztris személyt  tudtunk fogadni, nyitottá tettük egész egyházközösségünk előtt a  részvételt. A plébánia nagytermét szép számmal töltötték meg az  érdeklődők.
Az előadás címe „Gyöngyszemek a Nagyhét hagyományaiból”.

A részletesebb beszámolót és képeket a galéria menüpont alatt a nagyheti hagyományok című oldalon találtok...    
JANUÁR - FEBRUÁR

  Januárban a szombati ifjúsági alkalmunk meghívott vendégei, a győri Pure Fashion misszió képviselői voltak. Csikós Évi (2008-ban végezete a képzést)  jelenleg a győri csapat vezető koordinátora és Parcsami Zsófia 2016-ban végzett csapat tagja.
  Tanúságtételükben megosztották velünk, hogyan találkoztak a  PF programmal, és mit adott számukra ez a képzés. Sokat meséltek saját élményeiről, magukon észrevehető külső és belső változásokról, amit ez a keresztény alapokra épült, személyiség fejlesztő, a lányoknak nővé válását segítő program ad.  
  Plébániánk, és a PF Alapítvány honlapján további információkat kaphatunk a programról.


  Februári alkalmunk vendége Albert atya volt, aki kérésünkre megosztotta velünk, hogyan kapott meghívást arra, hogy pap legyen. Köszönjük Albert atyának, hogy szívének bensőséges érzéseit, gondolatait megosztotta velünk. Sokat mesélt a Bencés rendről, az atyák életéről és arról, hogy milyen sokrétű egy plébános feladata.  
  Felhívta figyelmünket arra is, hogy ebben a rohanó világban, milyen fontos figyelmet fordítani a tudatos pihenésre. Köszönjük tanítását!
DECEMBER

  Ifjúsági közösség szombati találkozóján meghívott előadónk Szlatki  Jenő által megerősítést kaptunk arra, hogy társadalmunk számára  mennyire fontos a család,  az otthon melege, ahová az ember mindig haza  tér, nyugalmat, megértést és szeretet talál.
 
  Amennyiben egy család  ezt nem tudja megadni, vagy felbomlik az egysége, ott segítségre van szükség. Vendégünk Jenő életéből -gyermek és család védelemmel is  foglalkozott - merített példákat, amelyből fiataljaink sokat tanulhattak. Köszönjük az előadást, ami nem csupán a szociológia, pszichológia  és pedagógia tudományara épült, de az irodalom számos verséből,  novellájából és regényéből is fűszerezte lelkünket.

  Köszönjük az alkalomba beépített játékokat, ami által a felvetett gondolatokat könnyebben megérthettük.
Advent üzenete, Krisztus fényessége ragyogta be szívünket.
 
 A mély együttlétet követően Gombás Mónika tanárnő segítségével nagyon csodás ajándékokat készíthettünk.
Mónikának köszönjük a szeretetet, amit az alkotások készítése közben és azokon keresztül kaptunk.

Az alkalom üzenete megerősítette szívünkben, hogy jobb adni, mint kapni!

A következő, karácsonyi összejövetelünk december 23-án péntek este 18.00. - tól lesz a plébánián.

Várunk titeket szeretettel!  

 

OKTÓBER - NOVEMBER           

 Októberben Váradi Kristóf újmisés atya és Németh Miksa OSB testvér meséltek arról, hogy ők hogyan vélekednek a papi és szerzetesi hivatásról és hogy mi az, ami a XXI. században egy fiatalt arra visz, hogy papnak vagy szerzetesnek álljon.

  November 12-én a Szent Márton ünnepe utáni napon Dr. Burger Gábor (Burgi) nyomozó volt a meghívottunk. Azért tartom fontosnak kiemelni Szent Márton személyét, mert megtérése és püspöksége előtt katonaként élt. Gábort arról kérdeztük, hogy hogyan lehet megélni „Krisztus katonaságát” ma, és hogy ő hogy éli meg hitét munkája közben.

  A fiatalok, a tanúságtétel után szabadon kérdezhetnek az előadótól, egy kis tea és süti mellett. Nagy örömömre szolgált, hogy az elmúlt alkalmakon nagyon vidám és felszabadult hangulatú beszélgetés alakult ki.

 
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz