Ciprián atya - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Ciprián atya

Archívum > 2020 > Egyebek


Elhunyt Ciprián atya

Fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Horváth Ciprián atya, 2020. május 8-án reggel elhunyt.

Ciprián  atya a „zsinati nemzedékhez” tartozott, fiatal bencésként tanította,  ünnepelte, imádkozta a II. Vatikáni Zsinat tanítását.
Pannonhalmán csak  rövidebb ideig tanított (64-65  között volt hittan tanár és a 69A osztálynak prefektusa) Győrött  azonban rengeteg osztálynak tanított hittant. Mindig büszke volt arra,  hogy hány püspök és érsek kapott hivatást vagy erősödött meg hivatásában  az ő hittan óráin, szakkörein, imacsoportjában,  vagy teológiai előadásai révén.
Ciprián atya szeretett élni, jókat  nevetni, és nagyon szeretett misézni, prédikálni, tanítani.

A mai evangéliumban Jézus pont Ciprián atyához szól:
„Ne  nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is  higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam  volna-e: „Elmegyek, és helyet készítek nektek?”  Ha majd elmegyek, és helyet készítek nektek, ismét eljövök, és magammal  viszlek titeket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. Hiszen  ismeritek az utat oda, ahová én megyek!” Ekkor Tamás így szólt: „Uram,  mi nem tudjuk, hová mégy; hogyan ismerhetnénk hát  az utat?” Jézus ezt felelte: „Én vagyok az út, az igazság és az élet.  Senki sem juthat el az Atyához, csak általam.”

Legyen Ciprián atya része az élet.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz