Eskütétel - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Eskütétel

Archívum > 2019-es galériák
    

Körlevél 2020. Advent I. vasárnapjára
a Pannonhalmi Területi Apátság EgyházközségeinekKedves Testvérek!
   A mai vasárnappal kezdődő adventi időszakban újra az Úr eljövetelére készülünk. Nemcsak Jézus születésének karácsonyi megünneplésére, hanem a világvégi eljövetelére, arra az alkalomra, amikor is találkozunk vele személyesen, végérvényesen.
Senki sem tudja, hogy pontosan mikor jön el az Úr.
   Az evangéliumban azt hallottuk, hogy Noé korában valójában nem is érdekelte az embereket ez a kérdés.  
Napjainkban sem változott a helyzet: sokan annyira elmerülnek a földi javak gyarapításában és élvezetében, hogy nemcsak az örömeik, de a félelmeik is ide kötik őket. Félnek mindezeknek az elvesztésétől.
Nekünk, hívő embereknek nem egyedül a földiek jelentik az értéket, így reméljük, hogy nem lesz nagy a hiányérzetünk, ha az a nap elsodorja mellőlünk földi világunkat.
Mi több, hisszük, hogy az a nap, az Úr eljövetele számunkra gyógyulást hoz. Reményünk teljesedik be az Úr eljövetelekor: személyesen és végérvényesen.

…………..

   A mai vasárnap kerül sor egyházközségeink megújult képviselőtestületeinek az eskütételére is.
A képviselők arra tesznek esküt, hogy életükkel és munkájukkal egyházunk javát akarják előmozdítani, mind erkölcsi, mind anyagi javait védve.
   Abban a tudatban végzik szolgálatukat, hogy az evangélium jó hírét terjeszteni, Isten Országát építeni itt a Földön, közös küldetése minden megkeresztelt embernek. Talán a mi korunk minden eddiginél nagyobb buzgóságot, hatékonyabb és szélesebb körű apostolkodást kíván tőlünk. A képviselők abban a tudatban vállalnak aktív szerepet az egyházban, hogy az evangelizáció szent ügye, a mi lakóhelyünkön is folytatást vár. Megbecsülés és tisztelet illeti őket önzetlen vállalásukért, hasznos szolgálatukért.
   A következő év lelkipásztori megbeszélésein az atyákkal és az állandó diakónusokkal Területi Főapátságunk lelkipásztori tervének kidolgozását kezdjük el. Már most kérem a képviselőtestületek tagjait, hogy lelkipásztoraik támogatásával vegyenek részt a tervezésben és majd a kivitelezésben is!

Kedves Testvérek!

   Az előttünk álló hetekben, amikor azt tapasztaljuk, hogy oly sokan elmerülnek a földi javak gyarapításában és élvezetében, mi ismerjük fel, hogy az Úr eljövetele számunkra már elkezdődött, sőt folyamatosan megvalósul, hiszen az Úr velünk van az eucharisztiában.
   Ha újra és újra találkozunk vele, felszabadít minket, és erőt ad arra, hogy gyógyító hatalmát, szabadító erejét és dicsőségét befogadjuk saját életünkbe és sugározzuk embertársaink felé.
A tőle kapott vigasztalással és reménnyel leszünk képesek mi is Jézus egyházában, családjainkban és közösségeinkben az ő jóhírét továbbadni.

Szeretettel köszöntöm a Pannonhalmi Területi Főapátság minden keresztény testvérét, és szerzetesközösségünk nevében már most áldott karácsonyt kívánok!

Pannonhalmán, 2019. advent 1. vasárnapján


Cirill főapátAlbert atya az ünnepi szentmise keretében a képviselőtestületből elköszönő, eddig munkálkodó tagoktól is búcsúzott jelképesen, megköszönve eddigi áldozatos munkájukat.
 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz