Ifi lelkigyakorlat - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Ifi lelkigyakorlat

Archívum > 2018-as galériák
    

Néhány év kihagyás után újra lelkigyakorlatra indultak a győrszentiváni fiatalok. Az ifjúsági csoport egy része augusztus elején, Tarjánpusztán vett részt egy három napos lelkigyakorlaton, Albert atya vezetésével.  
A három nap magvát az „Apostolok Cselekedetei” adta. Albert atya vezetésével bizonyos részeket elemezve, másokkal összehasonlítva próbáltuk meg az őskeresztények életében felmerülő nehézségeket és megoldásokat aktualizálni. Megláthattuk, hogy bár a környezet megváltozott és eltelt kétezer év az apostolok kora óta, de a főbb pontok, amelyeken a kereszténységet, vagy inkább a keresztényeket támadni lehet, nem változtak.  
Az egyes részeket Albert atya kiosztotta közöttünk és két fős csoportokban kellett azokat elemezni, majd a „nagy közönség” előtt bemutatni, kicsit elemezni, aszerint, hogy mi az, amit az elemző fontosnak, érdekesnek tart benne. Mindezek után pedig közösen beszélgettünk róluk.
Egy érdekessége volt a három napnak, hogy nem rendeltünk ebédet, hanem azt mi készítettük el közösen. Minden főétkezésre ki volt osztva két-két ember, akik levezényelték a főzést és biztosították az alapanyagokat. Ők voltak a főszakácsok, a többiek pedig a kuktáik. Nem kuktatáborban voltunk, mert elsősorban nem a főzni tanulást hangsúlyoztuk, hanem az „együtt” dolgozáson, a közös munkán volt a hangsúly. (A közös főzésekről alább található néhány kép.)  
Természetesen a vacsorát a tábortűz mellett készítettük el.
Azt hiszem három nagyon értékes napot töltöttünk együtt és remélem, hogy a lelkigyakorlatnak itt nem lesz vége, hanem majd az ifjúsági hittanokon is tudjuk folytatni a megkezdett beszélgetéseket.

    
„Aszerint, hogy ki-ki milyen ajándékot kapott, legyetek egymásnak szolgálatára, hogy az Isten sokféle kegyelmének jó letéteményesei legyetek.
Aki beszél, az Isten szavait közvetítse.
Ha valaki szolgál, azzal az erővel szolgáljon, amelyet az Isten ad neki, hogy így minden az Isten dicsőségére váljék Jézus Krisztus által.”

Néhány visszajelzés a résztvevőktől:

„Ez a lelki tábor nem csak kizökkentett a nyári lazsálásból, hanem szép emlékekkel gazdagodtam.” /Brányi Zoltán/

„Belőlem a vágyat váltották ki a szövegek, hogy mélyebben vessem magam a hitembe.” /Nagy Dóra/

„Én ennek a lelkigyakorlatnak minden percét élveztem és örültem, hogy a részese lehettem.” /Brányi Péter/

„Számomra ez nem csak egy lelkigyakorlat volt, hanem egy élmény.” /Gábriel Miklós/

„A főzés alatt kialakult bensőséges hangulat megmaradt, és az esti tűz körül is érezhető volt.” /Nyári Kristóf/


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz