Imacsoportok - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Imacsoportok

KözösségekSzent Gellért imacsoport
  Sokáig csak Szentlélek-imacsoportnak hívtak minket. Ez abból adódott, hogy mi vagyunk az elsők, akik már több mint 10 éve először végeztük el az ún. Szentlélek Szemináriumot. A csoport összetétele éppen ezért nagyon vegyes volt és még bizonyos értelemben most is az. Emlékeim szerint 15 fővel indultunk, jelenleg 10 fős a létszám. Vannak, akik időközben más csoportba mentek, vannak, akik elkerültek más városba.
    
Pár évvel ezelőtt választottunk „hivatalos” nevet – így lettünk a Szent Gellért imacsoport. Összejöveteleinket hetente hétfőnként tartjuk, mindig más-más „felelőssel”. Ez azt jelenti, hogy ő koordinálja az együttlét menetét. Imádsággal, Biblia-megosztással telik el kb. másfél óra. Csoportunk tagjai közül többen részt vettünk már egy-egy újabb szeminárium szervezésében és ezt egy kicsit küldetésünknek is tekintjük. A már megélt, megtapasztalt ajándékokat tovább-adni, hogy mások is részesüljenek a Szentlélek gazdag kegyelmeiből.
(Markó Józsefné, Ilike)


Assisi Szent Ferenc imacsoport

  
"A legfiatalabb Szentlélek imacsoport a mienk. Három éve alakultunk, miután elvégeztük a Szentlélek Szemináriumot. Kilencen vagyunk, abból ketten más imacsoportnak is tagjai. A kilenc főből 4 aktív dolgozó, öt nyugdíjas. Alakulásunkkor Assisi Szent Ferenc nevét vettük fel, és természetesen Ő a védőszentünk. Miért éppen Szent Ferenc? Talán azért, mert Assisi Szent Ferenc élete mindnyájunkhoz közel áll.
    Gyönyörködni a természet szépségében és meglátni benne a Teremtő arcát, tudását, emberiség iránti szeretetét.
    Szeretettel elfogadni embertársainkat, segíteni, megérteni, támogatni. Mai világunkban sok a tennivaló, sok a rászoruló és nemcsak az anyagi javak hiányoznak. Sok "szegény" van körülöttünk, akik éhezik a jó szót és szomjazzák a megértést. Assisi Szent Ferenc szellemében kell munkálkodnunk.
    Két-hetente jövünk össze imádkozni, a Bibliáról beszélgetni. Összejöveteleink végén mindig marad egy kis idő arra, hogy dolgainkról is beszélgessünk egymással. Így tart össze bennünket a hit, imádság és a testvéri szeretet."
(Mami)Szent Rita imacsoport

    8 éve minden csütörtökön este 19 órától tartunk imaórát a plébánián. Imádkozunk egymásért, a betegekért, a rászorulókért, és bárki által kért imaszándékra.
    Mindenkit imádságos lelkülettel, szeretettel fogadunk és várunk ezeken az alkalmakon, akár állandó tagként, akár alkalomszerűen.
    Azért lett Szent Rita a csoport névadója és védőszentje, mert ő a szenvedők nagy vigasztalója, aki az utolsó pillanatban segít.
(Dénes Zsuzsa)


Szent Margit imacsoport
    
A második  Szentivánon szervezett Szentlélek Szemináriumon vettünk részt, majd annak elvégzése után alakult meg a közösségünk 2005-ben. Heti rendszerességgel jöttünk össze a plébánián (tesszük ezt ma is, minden szerdán).
 
 Nem csak szentivániak voltak köztünk, hanem Győr környéki településekről, sőt még határon túli magyarok is . Az évek során voltak akik elköltöztek, vagy az iskola szólított másik városba, de új tagokkal is bővültünk, mert mindig nyitottak voltunk a keresztény közösségbe vágyók iránt.
    
A Szent Margit nevet választottuk a mi imacsoportunknak, talán azért mert van egy "Engesztelő imádság hazánkért", amit közösen elmondunk és az utolsó mondata, "Árpádházi Szent Margit, hazánk engesztelő áldozata, könyörögj nemzetedért!"

(Bucsics Ágnes)
Aktuális programjaink


18.: Szentségimádás az esti mise után

20.: Irgalmasság rózsafüzére (17,45)

26.: Szentségimádás az esti mise után

27.: Szentmise a hónap során elhunytakért (18,00)
     Monte-Kaszinó a plébánián (19,30)

27-30.: Az Eucharisztikus Missziós Vándorkereszt
köré szervezett imádságok Veszprémvarsányban

28.: A Pannonhalmi Egyházmegye
Családnapja Veszprémvarsányban (9,00 – 20,00)

29.: Lektori megbízások átadása,
a liturgiát Cirill főapát úr vezeti (8,30)
     Szentségimádás a templomban (17,00)


hétfőnként: rózsafüzér a templomban (17,30)
keddenként: esti ima (vesperás) a templomban
az esti mise után


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz