Nagyheti hagyományok - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Nagyheti hagyományok

Archívum > 2017-es galériák
 

  Az áprilisi ifjúsági hittan Virágszombatjának estéjére esett.
Vendégünk Dr. Medgyesy-Schmikli Norbert, a Pázmán Péter Katolikus  Egyetem PhD habilitát docense volt. Mivel ilyen illusztris személyt  tudtunk fogadni, nyitottá tettük egész egyházközösségünk előtt a  részvételt. A plébánia nagytermét szép számmal töltötték meg az  érdeklődők.
  Az előadás címe „Gyöngyszemek a Nagyhét hagyományaiból”.
A tanár úr rövid bevezetője után egyből bevont bennünket az aktív jelenlétbe.
Együtt emlékeztünk meg Szent László királyunkról népéneken keresztül. Dramatikus népénekeket énekeltünk,  archaikus népi imádságokat  imádkoztunk. A Passiójáték népi változatát, szerepek kiosztásával  olvastuk és énekeltük,  felelgetős formában.
  Mindenki mélyen átérezhette, hogy mennyire fontos ezeket a hagyományokat  összegyűjteni és évről- évre elővenni,  lelki gyógyulásunkra használni. Az ifjúság  házi feladatot is kapott Medgyesy tanár úrtól. Felhívást  kaptak a szentiváni  hagyományok (templomi népénekek, imádságok)   felkutatására és gyűjtésére.
A végén  bátran tették fel kérdéseiket  az előadónak,  aki kimerítő válaszaival tette boldoggá a közösséget.

  Drága Istenünk! Köszönjük, hogy ismét egy értékes szép délutánt tölthettünk együtt! Köszönjük, hogy megajándékoztál bennünket drágagyöngyeiddel!
Istenünk, kérjük áldásod Dr. Medgyesy-Schmikli tanár úr életére és  munkásságára,  hogy továbbra is ilyen alázatosan szolgáljon az emberek  között.
Fotók: Kis István Péter


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz