Családnap - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Családnap

Archívum > 2016-os galériák  2016. április 2 - án, szombaton Szent Márton év rendezvényeként a Szombathelyi Egyházmegye és a Pannonhalmi Területi Apátság közös családnapot hirdetett.
  Hívták a házaspárokat, családokat, hogy közösen építsék tovább kapcsolatataikat, kisebb-nagyobb közösségeiket. Gazdag, változatos program várta a résztvevőket. A délelőtt során a gyerekeket korcsoportok szerint várták különböző  foglalkozásokra, a szülők  – házas- és jegyespárok minden korosztályból – pedig Pál Feri  atya mentálhigiénés szakember előadására jöttek össze az apátság nemrég épült tornatermében. Az előadás témája, fő kérdése az volt, hogy: "Hogyan tudunk tartósan, elégedetten párkapcsolatban élni?"

 


 Délután különböző lehetőségek közül választhattak a résztvevők, mint a főapátság látogatása vezetéssel, az "Ezer év jelenidő" főapátsági mozifilm megtekintése, játékos  családi akadályverseny Szent Márton nyomában, ill. személyes beszélgetésre és csendes elmélyülésre is adódott lehetőség. A családnap a szokott módon szentmisével zárult, ahol először Veres Adrás szombathelyi püspök köszöntötte a híveket, majd a bencés közösség  szerzetesei és a Szombathelyi Egyházmegye papjai is koncelebráltak. A homíliát a  családnap előadója, Pál Feri atya mondta.

  A záróáldást előtt Várszegi Asztrik a hálaadás gondolatával  köszönt el. Idézte a bencés közösség Szent Márton-évre választott  jelmondatát –Közösségben vagyunk –, és hozzátette: azért adunk hálát, hogy közösségben lehetünk az Atyával, Jézussal, a Szentlélekkel és egymással.

 "Sokan szeretnének inni a tiszta forrásból, de kevesen készek arra,  hogy kutat ássanak. Keresztényként arra vállalkozunk, hogy keressük a  forrást, kutat akarunk ásni, hogy magunk is tiszta vizet ihassunk, és másoknak is nyújtsunk belőle. A mi forrásunk Krisztus, a mi örömünk,  hitünk és reményünk Krisztus. Krisztusnak ezt a szeretetét vigyétek  örömmel, reménységgel családjaitoknak, közösségeiteknek!" – bíztatott a  főapát.


Aki  bővebben szeretne olvasni erről a lélek- és közösség-építő szép napról, ill. az előadások, beszédek tartalmáról, a következő címen teheti: 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz