Győri csapat - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Győri csapat

PURE - You are called


Aktuális győri csapatunk az 1. év végén:


És egy kis visszatekintés:
  
  Újabb cikk  jelent meg a győr+ honlapján a Pure Fashion győri csapatáról... Lassan megint eltelt két év, egy képzés a vége felé közeledik. Rövid összefoglaló szövegben, képekben, és bíztatás a folytatásra! Májusban gála, de a végzetteket is visszavárja a PF csapat kávéháza további találkozásokra!
Aztán szeptemberben indul a következő képzés, szeretettel várják a 14-16 év közötti lányok jelentkezését e-mailben: csikoseva26@gmail.com augusztus 31-ig bezárólag!

A cikk elérhetősége:
GÁLAEST  2016   

Divatbemutatóval egybekötött gálaesttel zárta a  középiskolás lányoknak nyújtott kétéves képzési programját a Regnum  Christi apostoli mozgalom égisze alatt működő Pure Fashion Alapítvány  május 27-én Budapesten.

Részletes beszámoló az alábbi címen:
INDUL A KÉPZÉS FIÚKNAK IS! - részlet a fenti cikkből:

A Gála nagy híre volt:
„Megirigyeltük – fiús szülők – a lányoktól a lehetőséget” – mondta a fiúknak szóló program kidolgozásában közreműködő egyik apuka, Palásthy Péter az indulásról. Szabó-Molnár Bálint atyával, Nagy Nándorral és Latinovics Ádámmal a Pure Fashion adta alapokra, a keresztény értékrendre építik a fiúkat megszólító programot. A fiúkban dolgozó vágyakra, kérdésekre szeretnének választ adni. Az önbecsülés, férfivá válás, helyem a társadalomban, család, házasság témákat szeretnék feldolgozni a fiúkkal –tudtuk meg a szeptemberben Budapesten induló programról, amelyre már lehet jelentkezni. "
A képzés egyelőre az idén Budapesten indul, de jövőre már valószínűleg Győrben is elérhető lesz!

Gondolatok a 2015-ös Pure Fashion Gála kapcsán


  Korunkban nem egyszerű feladat nőnek lenni. Nagyon határozott elvárást közvetítenek a médiumok, milyennek kell ma lenni a jó nőnek, s a lányoknak nehéz megtalálni a középutat a szélsőségek között - foglamazta meg a gálán Jana Szargiej, a Regnum Christi Németországból érkezett önkéntese.
Kérdésünkre Óvári Kata elmondta, a lányok a képzés során nagy változást élnek meg. Olyan témákat érintünk, olyan helyzetekben adunk élményeket, melyek elgondolkodtatják önmagukról,  meggyőződésükről, és arról, hogyan tudják ezt vállalni. A képzés íve nem zárul le a kétéves programmal – hangsúlyozta a vezető.    A lányok kezdenek magabiztosabbak lenni abban, hogy kik ők, milyen értékeik vannak, merre tartanak. Komoly belső építkezés zajlik, és ez hozza meg az eredményt, ami kisugárzik. Óvári Kata elmondta, a Pure Fashion egyik tagadhatatlan vonzereje a divat, ami korunkból is következik. Természetes a vágy, hogy minden lány szép akar lenni, nem szabad ezt véka alá rejteni – hangsúlyozta. Megtudtuk továbbá, hogy a programon belül elindult a koordinátorok képzése is. Idén tizenöten vettek részt ezen. Ők lesznek azok, akik később viszik a programot. A már végzettekkel a szervezők folyamatosan tartják a kapcsolatot, mert az a céljuk, hogy nagy, összetartó csapat maradjanak. A képzést két-három éve befejezett lányok csatlakozhatnak a Pure Action vagyis kávéház csapathoz, mely rendszeresen ad alkalmat találkozásra, és lányok önkéntesként bekapcsolódhatnak a Pure Fashion tevékenységébe.
  A Pure Fashion célcsoportját a 14-16 éves korú lányok alkotják. Ők jelenlegi társadalmi-gazdasági viszonyaink közepette több szempontból is kihívások elé állított csoportot alkotnak, másfelől ők a jövő társadalmának meghatározó szereplői, akik a családok alapkövei lesznek. A lányokat saját nyelvükön szólítják meg, egy számukra érdekes témán, a divaton keresztül. Innen vezet a "méyebb vizekre" sokoldalú programjuk. Teret, eszközöket és megtartó közösséget nyújtanak részükre, hogy felfedezhesség női hivatásuk szépségét és az azzal járó felelősséget is a társadalomban.

 A kétéves képzés során foglalkoznak a külső-belső szépség, férfi-női szerepek szabadság, döntések, felelősségvállalás kérdéseivel, az egészséges életmóddal, önismerettel. Ez utóbbi terén kiemelt figyelmet fordítanak a lányok erősségeire, a konfliktuskezelésre. Hangsúlyos téma a szerelem és párkapcsolat. Külön alkalmat szentelnek annak, hogyan mondjunk nemet, és ugyancsak önálló téma a time management. Fontos terület a szociális érzékenységet erősítő úgynevezett angyalnap. A kurzus önismereti részét összegző életcélok és stratégiaépítés téma már a jövő felé tekint.
 Divattal foglalkozva felvetik a stílus és az egyediség kérdését. A kommunikációs készségek fejlesztése és az etikett ismerete ugyancsak fontos terület a kétéves képzésben.
  A témák gyakorlati résszel párosulnak, így a képzés nyújt kozmetikai és bőrgyógyászati tanácsadást, mozgáskultúra-fejlesztést, mini főzőkurzust. Mindennek célja, hogy megéreztesse: nőnek lenni jó, és hivatást jelent. A programok segítenek felismerni a személyiség értékeit, és meg is erősítik ezeket; egy olyan értékrendet alapoznak meg, amelyre a résztvevők később az életüket építhetik.
Módszertanuk alapját a Regnum Christi apostoli mozgalom ifjúsági programokban alkalmazott szemléletmódja képezi. A kamaszok kérdéseiből indulnak ki. Élmények nyújtásával próbálnak segíteni nekik abban, hogy megtalálják a válaszokat, és saját tapasztalataik alapján meghozzák döntéseiket.
 Az Amerikából elterjedt Pure Fashion program jelenleg közel 20 országban működik, 2007 óta Magyarországon is. Képzéseit hazánkban az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, így tudták 2012-ben országos szintűre emelni a vezetőképzést. A budapesti és a győri helyszín mellett 2014-ben Kecskeméten is elindult az alapkurzust, és tervezik egy veszprémi és egy beregszászi csapat létrehozását.

Forrás:
Trauttwein Éva/Magyar Kurír
Fotó: Lambert Attila


 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz