Miért jó ez? - Keresztelő Szent János Plébánia

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Miért jó ez?

PURE - You are called


  
A Pure You are called, a korábbi Pure Fashion egy lánynevelő program, amelynek célja, hogy boldog, sikeres nőket neveljen, akik megállják helyüket társadalmunkban, közösségeinkben és családjainkban. A boldogságuk alapja a test, lélek, és szellem harmóniája. Tanításaink, alkalmaink erre épülnek. Értékrendünk szerint megtanulják lányaink testükre vonatkozóan az egészséges életmód, a sport, és a mozgás fontosságát. Megtanulják, hogyan alakítsák ki belső szépségüket, hogyan nyerjenek önbecsülést és önbizalmat. Minden alkalmunkat léleképítéssel kezdjük, amelyben Albert atya és Renátó atya van segítségünkre. Megtanulják, hogyan kell az etikett szabályai szerint viselkedni, kommunikálni, mozogni és kiállni emberek elé. A képzés két éves és havi egy alkalmunk elméleti és gyakorlati részből áll.
  A mai világban nagy szükség van erre a misszióra, mert a tinédzser lányok nagyon sok veszélynek vannak kitéve.
  Manapság egyre több helyről halljuk: Ismerd meg önmagad! Önismereti  tréningek… Önismereti teszt, csak néhány kattintással elérhető az interneten. A fiatalok nagyon vevők erre, nekik szólnak ezek a szlogenek.
  Ki vagyok én? Ez az izgalmas kérdés a kamaszkorban vetődik fel sürgető módon. A serdülőkor a külső megjelenés jelentős változása mellett, a belső világ, a gondolkodás, az értékrend módosulását, a szellemi képességek hatékonyságának növekedését, a célok előtérbe kerülését is meghozza. Erre a kérdésre csak részben ad választ, ha a tükörbe nézünk. Szükségünk van mások visszajelzéseire, kapcsolatokra (családi, baráti, iskolai, stb), ahol a kölcsönhatások rámutatnak egy-egy tulajdonságra, amiből kibontakozik az ÉN. Az önismeret, annak mélyítése, egy életre szóló feladat.
  Jó, hogy van módunk ezen a programon keresztül, fiatal lányok életét hónapokon keresztül kísérni, s csak remélhetjük, hogy ebben a viharos és bizonytalansággal teli korszakukban, néhány ponton irányt tudunk mutatni, és kérdéseikre egy-egy lehetséges válasszal segíthetjük további testi-lelki fejlődésüket.
  Programunk során a lányok segítséget kapnak ahhoz, hogy felfedezhessék a bennük rejlő erőt, hivatásukat a világban és a boldogságot, amit az igazi nőiesség ad. Nőnek lenni jó, nőnek lenni hivatás! Megtanulják, hogy a nő a család érzelmi pillére. A nő az, aki meghatározza az otthon melegét, kiegyensúlyozottságot és szeretetet adva tölti be szerepét a családjában.
  Megtanítjuk a lányokat arra, hogy mindig rendezett, tiszta környezetet teremtsenek maguk körül, mely igényességüket mutatja. Ők lesznek a jövő feleségei, akiknek feladata lesz, hogy otthonaikat harmonikus dekorációkkal ékesítsék a hétköznapokban és az ünnepek alkalmával is.


További információ a programról megtalálható
http://youarecalled.hu/ honlapon.

Álljon itt végül egy győrszentiváni lány, Csikós Évi (a fotóról a 4.) korábbi tanúságtétele, saját élményei a programról:

    "Amikor megkérdezik tőlem, miért is fontos ez a program, mindig elmosolyodom. Ilyenkor azon töröm a fejem, hogyan győzzem meg őket arról, hogy elhiggyék: mennyire meghatározó volt a Pure You are called, a korábbi Pure Fashion az életemben. Gondolkozom, hogy nekik melyik információt lenne fontosabb elmondani pár mondatban, mert ugye minden ember más. Általában lányok kérdezik, meg barátok, ismerősök, érdeklődők.
    Mindig arra a döntésre jutok, hogy saját élményeimet osztom meg velük, mert úgy sokkal jobban át tudják élni és talán a mondanivaló is hatásosabb. A tiszta szív, tiszta divattal 2008 nyarán ismerkedtem meg először, a Katolikus egyház által szervezett "Magyar Sydney" nevű ifjúsági találkozón. Az ott töltött néhány nap egy életre szóló küldetést adott a számomra. Találkoztam két hölggyel, akik videókat vetítettek ki hozzám hasonló korú lányokról.

  A vetítés divatbemutatókról, táncról, szépítkezésről, etikettről és más attraktív tevékenységből állt össze, de ami a legjobban felkeltette az érdeklődésemet, hogy mindennek a tetején egy Jézus kép volt. Számomra ez nagyon sokat jelentett, mert mindig is érdekelt a divat, de valahogy úgy éreztem, hogy nem mindegyik divat-iskola sugallja azt a hitelességet és erkölcsöt, amire nekem szükségem lett volna akkor.
  
    A Pure Fashion egy hiten alapuló és hitre vezető program, amely a 14 és 18 közötti lányokat tanítja olyan életvitelre, amelyben Isten gyermekeihez illő méltósággal élnek, tevékenykednek és öltözködnek. Magabiztos és hozzáértő vezető személyiségekké válnak, akik az egyszerűség és tisztaság erényeit élik meg iskolájukban és közösségeikben. Megtanít minket arra, hogyan kell divatos és mégis tiszta életet élni. Úgy öltözködni, hogy az ne csak a külsőre irányítsa a figyelmet, hanem a derűt és mások iránti tiszteletet, szeretetet is sugározza. Megtanultuk, hogy a tisztaság több, mint szolíd öltözködés, ezért ez az érték beszédünkben, gondolkodásunkban és cselekedeteinkben is meg kell hogy jelenjen. Alapelvek: Tisztaság (több, mint puszta egyszerűség), Példaadás (a valódi modell példakép), Nagylelkűség (a gondolkodásban és szívben, idővel és adottsággal), Bizalom (Istenben és emberekben), Stílus (vidám és divatos) és KEGYELEM: az utolsó ecsetvonás.
    Az e-mail címet megjegyeztem a találkozón, és hazaérve azonnal jelentkeztem is. Egy hét múlva kaptam a visszejelzést, hogy Pure Fashion találkozó lesz Budapesten. Úgy döntöttem: elmegyek,  meghallgatom. Nagyon tetszett a képzés programja, így csatlakoztam. Az első alkalom divattörténettel kezdődött, majd megtanultunk az etikett szabályai szerint étkezni, saját személyiségünkhöz illően sminkelni, frizurát csinálni, táncolni, modellesen járni. Részt vettünk egy 3 napos lelkigyakorlaton, ami az egész képzésben a legemlékezetesebb volt, itt váltunk valóban testvéri közösséggé. Az "Angyalmisszión" árva gyerekeket ajándékoztunk meg felejthetetlen élményekkel. A képzés záró része a divatbemutató gálaest volt, ami fantasztikusan jól sikerült, és amire nagyon sok ember kiváncsian és izgatottan eljött és rájött, hogy milyen jó is ez a program.
     Amikor a 2008-2009-es képzésnek vége lett, kicsit elkeseredtem, hogy nincs tovább, de végül a Jóisten meglátta, hogy mennyire fontos folytatni ezt a küldetést. Pár évvel ezelőtt Győrben is történtek próbálkozások a program elindítására, ahol szintén részt vettem, de már mint tanúságtevő lány.
    Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire elterjedt lesz Magyarországon ez az Amerikából induló Misszió, csak remélni tudtam. Most pedig már országszerte több csoport is indul és boldog vagyok, hogy mint régi Pure Fashion-os lány, mára már koordinátor, Győrben vezethetem a programot. Célunk csapatommal és támogatóinkkal az, hogy minél több lánynak továbbadjuk a fent említett alapelveket és értékessé tegyük az életüket. Nekem nagyon sokat segített, és úgy gondolom, hogy erre a mai generációnak hatalmas szüksége lenne, mert nem mindig látják meg a valódi célokat az életükben. Kitartó imáinkkal nagy örömünkre az idén sok lány jelentkezett, így a Pure Fashion - két éves program, ami minden hónapban egy szombatot jelent, elindult Győrben is szeptembertől.
    Az első két alkalom nagyon jól sikerült, megismerkedtünk a lányokkal és az Egészséges Életmód - Mini Főzőkurzust tartottuk meg, amin a lányok nagyon jól érezték magukat és izgatottan várták a következő hónapot. Az alkalmak főként a Kármelita Rend termében vannak, de néhány szombatot a Győrszentiváni Keresztelő Szent János Plébánián fogunk megtartani. A program kétévenként fog újra indulni, amire szeretettel várjuk az újabb 14-16 éves lányok jelentkezését." (Csikós Éva)Miért is pillangó? Ahogy a bebábozódás rejtekében fejlődik ki a pillangó, úgy lesz a sokszor tüskés, morcos, vad, máskor bújós, hallgatag, néha elpityeredő, az átváltozás béklyóit védőként, de lassan-lassan azokat mégis szétfeszítő kamaszból a világra nyitott és szabadon szálló, másoknak sok örömet és szépséget nyújtó felnőtt nő, aki kész szerepeit betölteni. Nem retten meg a kihívásoktól, hiszen meggyőződése, hogy SOHA NINCS EGYEDÜL! Legnagyobb bizonyossága, hogy ISTEN SZERETI és Ő mindig vele van!Reméljük, hogy a program folytatódik és jövő év szeptemberében, már újabb csoporttal indulunk erre a kalandos túrára.


Végül pedig álljon itt a győriek egyik koordinátorával, Csikós Évivel készült interjú, mely a Győr Plusz Rádióban hangzott el.
Érdemes meghallgatni!

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz